2006 honda foreman es 500 4x4 gear indicator - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community

Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community > Brand Discussions Area > Honda

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-15-2009, 10:57 PM
Weekend Warrior
Join Date: Sep 2008
Posts: 11
Default 2006 honda foreman es 500 4x4 gear indicator

The bike was performing flawlessly and the gear indicator stopped show what gear your in to showing ( -- ).
If anyone knows what causes this please tell me.
It still shifts good but can see what gear I'm in.
I haven't even had the bike long enough to have put it through a real ride yet.
Thanks for any help
Reply With Quote
Old 12-17-2009, 05:34 AM
Pro Rider
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,656

If the ESP system is still working then your problem doesn't sound like the gear position switch , does the neural light and reverse light work .... Did you buy the bike from a dealer ..?
Reply With Quote
Old 12-17-2009, 10:05 PM
Weekend Warrior
Join Date: Sep 2008
Posts: 11

I'll have look about the N & R lights
I did not buy from a dealer, I'm on my own.
The bike has less than 400 miles on it and never been under water.
Just hoping for a one time freak thing
It over at a friends house store in his outbuilding.
If you have a guess just please shout it out.
I just don't know where to start.
Reply With Quote
Old 12-26-2009, 10:07 PM
Weekend Warrior
Join Date: Sep 2008
Posts: 11

the gear indicator has been working and not working if it is not working right only 4th gear will show , when it works it is flawless.
bike runs and shifts great
the N & R lights work
Reply With Quote
Old 01-18-2010, 02:59 PM
Weekend Warrior
Join Date: Jun 2007
Posts: 10

I think I am having the same problem. After I start it it runs and shifts great. But after some time I will get the '--' and then it is locked in whatever gear I was in when the warning came on. This happens in all modes, D1, D2 and ESP. If I turn the ignition off, and restart it clears the issue, but just for a minute or so.
Reply With Quote
Old 01-20-2010, 08:13 AM
Weekend Warrior
Join Date: Jan 2010
Posts: 2

hey guys i got a 2001 500 forman same problem any answers
it also backfires and sputers in reverse.
Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 Polaris Sportsman 700, check engine, hot/oil light KimSJoh Polaris ATVs - Ask an Expert! 14 07-18-2015 08:20 PM
Countrygirl'S Honda Countrygirl1976 Ask the Editor 2 07-13-2015 01:19 AM
1998 honda fourman honda71 Honda 4 07-12-2015 06:56 AM
need help PLEASE honda71 Other ATV Topics 0 07-08-2015 03:13 AM
2006 KFX 400 starting and gear issues Jkfx400P Sport Quads 4 07-05-2015 11:33 PM

2006, 500, codes, d1, d2, es, esp, foreman, honda, neutral, proper, shift, showing, slipping, times

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -5. The time now is 09:05 AM.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company