Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » Brand Discussions Area » Kids Quads
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to ATVConnection Forums!
Welcome to ATVConnection.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the ATVConnection Forums community today!


Reply Share this with your friends
  #1  
Old 05-03-2010, 12:35 PM
Trailblazer
2005 Polaris Trailblazer 250
My Garage
 
Join Date: May 2005
Posts: 38
Default Bombardier DS50 no power

Well I fixed the starting problem with my Son's DS50 insalled manual choke. Now after many rides it has no power. When first running will move, but has lack of power. After about 10 minutes the quad will not move. I pickup the rear and give it gas the tires move, but when the tires are touching the ground will not go. Any ideas?????
Reply With Quote
  #2  
Old 05-03-2010, 12:47 PM
Scootergptx's Avatar
Jr Administrator
Hired Gun!
"Badges? We don't need no stinkin' badges!"
2011 Just a cooler and a humidor
 
Join Date: Apr 2003
Location: Texas, Dammit!
Posts: 100,032
Default

If you're getting full rev from the throttle, I'd look at the clutch and drive system.
__________________
__________________

Never hit a man with glasses. Hit him with a baseball bat.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2010, 12:52 PM
Trailblazer
2005 Polaris Trailblazer 250
My Garage
 
Join Date: May 2005
Posts: 38
Default

not getting full rev. from the throttle..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-03-2010, 12:56 PM
Scootergptx's Avatar
Jr Administrator
Hired Gun!
"Badges? We don't need no stinkin' badges!"
2011 Just a cooler and a humidor
 
Join Date: Apr 2003
Location: Texas, Dammit!
Posts: 100,032
Default

Are you getting any backfire or sputter when you try it, or does it just seem like it's not revving up (rpm wise) as it should?
__________________
__________________

Never hit a man with glasses. Hit him with a baseball bat.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2010, 01:00 PM
Trailblazer
2005 Polaris Trailblazer 250
My Garage
 
Join Date: May 2005
Posts: 38
Default

no backfire or sputter just does not have the revs anymore...
Reply With Quote
  #6  
Old 05-03-2010, 10:21 PM
oldyeller's Avatar
Pro Rider
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 757
Default

I am not sure what year you have so I will assume it is a two stroke..I would do a compression check..Should be at least 90PSI....If that passes is the exhaust tip or muffler plugged up with carbon?..Are you sure the choke is shutting off ok? What colour is the spark plug?

It may also be in the clutches or belt..IF the motor checks out pull the side cover off and take a look..
Reply With Quote
  #7  
Old 05-03-2010, 10:22 PM
Extreme Pro Rider
LT80 Expert
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 6,421
Default

First things first, clean the carb, let's eliminate the possibility of a plugged jet.
Pipe plugged?
__________________
3x top 10 40+ class
My beloved 250R
300EX
Kymco Mongoose
TRX350 Rancher
Those that believe in the system have yet to live it.
mooreracing@windstream.net
814-922-7470
Reply With Quote
  #8  
Old 01-04-2011, 09:21 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default

Mine is doing the same thing. I have put a new cdi box, new carb checked pipe, took out spark arrestor, put new coil pack, new plug, new gas and oil. It still does it. It idles great but once you give it gas it acts like it has very little throttle and it cuts out like it is at a rev limiter. It don't even have enough power to pull off. but you pick the back end up and the tires will turn but not fast.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-26-2011, 12:10 PM
Trailblazer
2005 Polaris Trailblazer 250
My Garage
 
Join Date: May 2005
Posts: 38
Default

So I can just pull the spark arrestor out or is it bolted in?? Have not looked at it. Does anybody make a aftermarket exhaust for this little quad?
Reply With Quote
  #10  
Old 01-29-2011, 12:53 AM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default

Mine is having the same problem with no power!! I am going to pull it apart tomorrow and I will re post an update of what I discover either bad or good.

Chris-
Reply With Quote
Old 01-29-2011, 12:53 AM
Reply Share this with your friends

Tags
50, 50cc, 80, 90cc, atv, belt, bombardier, carb, changing, choke, ds, ds50, manual, move, quad, rev, wont



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On