Kill Switch not working - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community


Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community > Brand Discussions Area > Polaris
Search

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-23-2009, 01:51 PM
The original Firehawk's Avatar
Trailblazer
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 57
Default Kill Switch not working

Hi all!
I need some help troubleshooting the kill switch on my 2002 Sportsman 700.

The problem is when I switch the kill switch on the handle bar to off, the engine does not shut down.

The guages DO turn off, so technically the switch is working?
Any help regarding this would be appreciated!

Thanks in advance for your advice!

Gary
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2009, 05:17 PM
The original Firehawk's Avatar
Trailblazer
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 57
Default Kill Switch not working

Originally posted by: The original Firehawk

Hi all!

I need some help troubleshooting the kill switch on my 2002 Sportsman 700.



The problem is when I switch the kill switch on the handle bar to off, the engine does not shut down.



The guages DO turn off, so technically the switch is working?

Any help regarding this would be appreciated!



Thanks in advance for your advice!



Gary



I found the culprit !
Thanks for the help...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2009, 05:44 PM
DCT DCT is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2007
Location: Home
Posts: 1,204
Default Kill Switch not working

Wow, that was quick. What was it? Broken/loose wire?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2009, 04:59 PM
The original Firehawk's Avatar
Trailblazer
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 57
Default Kill Switch not working

I was replacing the headlight bulb in the pod when I noticed a loose brown wire behind the ignition switch in the pod.
The plug going into ignition switch had another brown wire going to it so I used a scotch lok wire connector to splice the broken wire to it. When I did that the kill switch started working again.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-30-2009, 06:25 PM
stendori's Avatar
Super Quad Patrol
I'm watching you!
 
Join Date: Jul 2003
Location: central maine
Posts: 13,922
Default Kill Switch not working

i was going to say to say it sounds like a broken ground wire somewhere.
__________________
02'polaris sportsman 500 "freedom"
07' yamaha roadstar 1700
10' 15/28 massey ferguson tractor
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lt160 transmission issue. bikedad3 Suzuki 2 07-02-2015 02:15 AM
TaoTao No spark 2x_lung 1) Engine problems.. 34 07-01-2015 06:09 AM
Panther/ATA-110 electrical issues BEEFKING69 Chinese Quads 5 06-17-2015 12:38 AM
Troubleshooting kill switch on a Honda ATV (93 TRX300). tiresharkdbb Honda 9 06-16-2015 02:24 AM
Kazuma meerkat issues vipers 1) Engine problems.. 3 05-31-2015 09:12 AM


Tags
01, 2002, 300, cut, engine, f250, faulty, ford, hawkeye, kill, ot, polaris, sportsman, switch, trailblazer, wirers, working


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:49 PM.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company