1999 polaris sportsman not starting - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-28-2017, 08:12 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Default 1999 polaris sportsman not starting

My 99 Polaris Sportsman 500 is not starting. The lights on the dash work it turns over but has no spark. There is no power going to the CDI box. It was running fine sat for 2 weeks and then this happened. Could it be just a blown fuse? Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-01-2017, 08:09 AM
old polaris tech's Avatar
Polaris ATV Expert
Retired and loving it!
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Texas
Posts: 20,615
Default

First thing is pull the black kill wire from the cdi module.If it still doesn't have spark you can pull the plug cap and check the bare wire against the cylinder for spark. If no spark,then pull the recoil cover and clean the face of the pick up coil and flywheel.If you still don't have spark check the resistance on the pick up coil and stator. Pick up coil white and white/red wires should be around 97 ohms. Stator red to green 1.6 ohms.Black/red to green 446 ohms. These wires lead to the cdi.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.