LTZ400 wont start!! - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community


Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community > Brand Discussions Area > Suzuki
Search

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-22-2007, 05:06 PM
Trailblazer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 70
Default LTZ400 wont start!!

ok so here it goes..yesturday we went out riding and the bike seemed to be running fine..except there was a couple of times when I pull in the clutch and hit the start button but nothing happend..Then i tried it again and it started fine, but today i took it out and went up the street once then came back up to clean off the rest of the mud. This is when the problem starts...I tried to start it up and it started but in a couple of seconds it shut off. I tried it a couple of more times and it wont start at all but there are some times when it starts up but if you give it some throttle it will shut off or it will shut off by itself in a couple of seconds..I'm not sure what the problem is but also i tried to switch it to 1st gear and when i try to start it, it tried to move itself a little...got any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2007, 09:27 PM
Pro Rider
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 453
Default LTZ400 wont start!!

When you say it won't start do you mean it won't fire up, or it won't even crank over?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2007, 03:41 PM
Trailblazer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 70
Default LTZ400 wont start!!

it cranks but wont fire up...I just tried it again today and i thought it ran fine so I let it sit for a little while and after a minute it shut off and again wouldnt fire up
Reply With Quote
  #4  
Old 10-23-2007, 04:07 PM
Pro Rider
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,979
Default LTZ400 wont start!!

fuel issue ?squirt some starting fluid in when cranking to see if it pops
Reply With Quote
  #5  
Old 10-23-2007, 09:43 PM
Pro Rider
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 453
Default LTZ400 wont start!!

Yeah check the fuel filter
Reply With Quote
  #6  
Old 10-24-2007, 09:39 PM
Trailblazer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 70
Default LTZ400 wont start!!

oh wow i feel stupid. I finally got the time to try to find out whats wrong with my z400 it starts right up. I started her up and she ran fine but I assumed it would shut off like it did before so I let it run and after a couple of minutes I started to rev it up and everything was fine..I feel really dumb but I have no idea what happend
Reply With Quote
  #7  
Old 10-25-2007, 01:11 AM
Pro Rider
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 453
Default LTZ400 wont start!!

Hey sometimes they fix themselves!!
Reply With Quote
  #8  
Old 10-26-2007, 09:57 PM
mucky's Avatar
Pro Rider
 
Join Date: Jun 2004
Location: Phoenix
Posts: 1,857
Default LTZ400 wont start!!

if you are cleaning it with a water hose you could of got water in the switches and in the wiring to the cdi box. water does amazing things to an electrical system. and sometimes it doesnt take much to mess things up
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Big Bear starting problem Mkp Yamaha 5 06-23-2015 02:45 AM
My RACE WRITE-UP from Edgewood Tx (TORN series rd 1) MikeyBoyesq ATV Racing 0 06-09-2015 09:49 PM
Outlaw 50 4-stroke starting problem garyt1975 Kids Quads 2 06-05-2015 08:53 AM
Weekly Used ATV Deal: 3-Hour Suzuki Quadsport Z400 ATVC Correspondent Classifieds, Garage Sale & Swap Shop 0 06-03-2015 01:40 PM
NOS-Atvs - Trail Scouting Extreme (Part 2) 1000gade ATV Videos 0 05-27-2015 12:37 PM


Tags
2004, 2007, 400, cranking, cranks, filter, fire, fuel, located, ltz, ltz400, pull, start, starting, wont


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:03 PM.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company