Weak spark no start - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-22-2017, 05:02 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
Default Weak spark no start

Ok guys new to the forum ...just throwing that out there for whatever reason. So I have 99 warrior fresh top end all new gaskets new coil boot fully rebuilt carb etc ...the bike was running good and it just stalled and will not restart. I did check coil ohms out at 13 ohms( don't know stock ) also did check compression and from I see online its good,the Orange signal wire only has like .23 cold coming from it....any help would be awesome.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2017, 09:47 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
Default

Meant to say .23 volts coming from the signal wire
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2017, 02:59 AM
Pro Rider
 
Join Date: Oct 2013
Location: Lancaster England
Posts: 1,863
Default

Not sure, don't go much on resistance and voltage readings. I think .2v is enough, 0.7v is Honda's specification. Have you tried checking for a spark? Have you changed the plug? Have you checked for a voltage (Fairly high AC) from CDI to coil?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-24-2017, 05:37 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
Default

Yes I have some spark and it will try to start if hold your hand over the carb. It ran good for about an hour after doing all the work on it.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-25-2017, 11:38 AM
Pro Rider
 
Join Date: Oct 2013
Location: Lancaster England
Posts: 1,863
Default

Clean the carb out again, you may have got some more dirt or water through from the tank. Compression of over 90psi is good enough for the engine to start OK.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-25-2017, 04:44 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
Default

I have gone through the carb and its all new I did a complete rebuild on it.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-26-2017, 05:00 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 6
Default

My compression is sitting at 120 all day long
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:33 AM.