Polaris people help me ASAP - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Polaris Side by Sides Talk about the tough Polaris Sport and Utility

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-29-2017, 01:08 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 20
Default Polaris people help me ASAP

I currently got a 2000 scrambler 500 2x4 the guy I got it from had it said he never had issues other than key would be really wiggly feeling in ignition, my fan won't kick on while running too,I have to turn motor off and flip key back over and it comes on! and sometimes makes a weird noise while I'm trying to start it sounding like the starter. Where do I start on fixing this problem? And was there supposed to be a pull start on this? I can see where it looks like one was or can be put in thanks for your time!!! Really need to get this done ASAP! I am a noob to this!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2017, 09:12 AM
old polaris tech's Avatar
Polaris ATV Expert
Retired and loving it!
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Texas
Posts: 21,751
Default

Sounds like a new ignition switch is needed. Fan sensor in the radiator probably burnt out not allowing the fan to kick on. Recoil rope was probably broken and never repaired.Starter bendix may need to be replaced if worn. They're cheap on ebay,amazon,etc. You need this if you're going to work on it yourself. https://www.tradebit.com/filedetail....500-atv-repair
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2017, 12:16 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 5
Default

I have a 2013 Polaris sportsman 800, I had problems with the tps sensor, So I got a new one, I went through the sticky threads with no success, So I bought A used throttle body from a salvage yard from a 2008 sportsman. Anyone know what I have to do to get this trottle body to work????? I am desperate here, I have tried .660 dcv. 0.690,,,I dont know what else to do..PLEASE HELP...
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2017, 12:48 PM
old polaris tech's Avatar
Polaris ATV Expert
Retired and loving it!
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Texas
Posts: 21,751
Default

Not necessary to post twice on the same problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2017, 01:16 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 5
Default Sorry

Sorry didn't know how to start a thread at the time...
I tried the .710 didn't work. Well the bike will start and go but maxes out around 4400 rpm full throttle?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2017, 01:27 PM
old polaris tech's Avatar
Polaris ATV Expert
Retired and loving it!
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Texas
Posts: 21,751
Default

Look at your other post on this. Setting base at .528,then using the adjuster to .710 vdc may help.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: