Go Back  ATVConnection.com ATV Enthusiast Community > Brand Discussions Area > Polaris
Reload this Page >

2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

Polaris Discussions about Polaris ATVs.
Sponsored by:
Sponsored by:

2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

  #1  
Old 12-12-2007, 11:41 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Sep 2004
Posts: 22
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

Hey there polaris experts. I have a 600 twin 2004. always been a great machine. The other day when I went to go use it nothing turns on. I use my machine weekly or daily. Worked fine 2 days ago. One day there was an indicator light coming on saying like low battery when I was using the winch. So once I found out after putting it away that when I turn the key I get nothing. No lights, the pod does not light up, and there is no sign of a starter trying to start. I replaced the battery today however have the same results yet. But the horn and winch work due to being wired direct. Can anyone please help me. I would sure appreciate a home solution rather than shop repair costs.
 
  #2  
Old 12-12-2007, 11:58 PM
Trailblazer
Join Date: Dec 2007
Posts: 37
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

K not familiar with your machine but did lights come on before? without engine runnin'? if not could possibly be solenoid? easy to check two big terminals on solenoid one from + on Batt. other to starter just use a screw driver or something to connect them (SHORT) to see if it cranks? Dennis
 
  #3  
Old 12-13-2007, 12:13 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Sep 2004
Posts: 22
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

hey there pulled the two wires from the solenoid and shorted them together and it cranks. So it must be the solenoid then correct???
 
  #4  
Old 12-13-2007, 12:14 AM
Trailblazer
Join Date: Dec 2007
Posts: 37
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

Ya. That would be a good BET!! only other thing it could be? is your push button for the starter. to check that u need a volt ohm meter put on ohms if you touch the two probes from the meter together the meter will peg (ref.) so if you disconnect the wires from the push button to solenoid meter between wires push button meter pegs then yes should be solenoid
 
  #5  
Old 12-13-2007, 12:24 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Sep 2004
Posts: 22
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

Thanks for your assistance
 
  #6  
Old 12-13-2007, 12:32 AM
Trailblazer
Join Date: Dec 2007
Posts: 37
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

ANY TIME!!!! not a problem just tryin' the best I can to help out ANYONE I can...........Dennis
 
  #7  
Old 12-14-2007, 04:36 PM
Weekend Warrior
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

I have run into the same problem with an 03 700. anyone know the NAPA part number?
 
  #8  
Old 12-14-2007, 05:28 PM
Trailblazer
Join Date: Dec 2007
Posts: 37
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

Sorry barr151 no part #'s just tryin' to supply as much Knowledge as possible in area's I KNOW..... Dennis
 
  #9  
Old 12-18-2007, 08:49 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Sep 2004
Posts: 22
Default 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?

I thought I had it figured out.
I replaced the solenoid as I thought it was bad.
same result again stuff wired direct like horn and winch work. I have no lights, ignition, and no pod instruments.
I then replaced the key switch and again same result as the start of this. Nothing
I have tried
New battery
Tried new solenoid
Tried new key switch
still nothing for ignition, lights, pod instruments.
Only horn and winch work wired direct.
Please help again what else could I do?
 
  #10  
Old 12-12-2018, 11:22 AM
Weekend Warrior
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Default

I know this was from a long time ago, so hopefully you get this. But I am having the same issue. I have replaced the battery, key switch, solenoid, and the kill switch. Did you find a solution to this? Please get back to me if you did. Thanks
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jmuddin284
Polaris
7
06-28-2017 04:59 PM
COFatboy
Polaris
8
09-04-2015 03:34 PM
velcro7279
Buying an ATV
15
08-24-2015 01:15 PM
bradco
Polaris Ask an Expert! In fond memory of Old Polaris Tech.
9
08-21-2015 08:11 PM
Stirling
Polaris Ask an Expert! In fond memory of Old Polaris Tech.
4
08-09-2015 01:49 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2004 sportsman 600 no start/electrical/battery/lights?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: