No spark 86 YFM 225. Help! - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Yamaha Discussions about Yamaha ATVs.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-09-2018, 01:24 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Default No spark 86 YFM 225. Help!

I have a 1986 YFM 225 Moto 4 with no spark situation. Replaced stator, pickup coil, CDI and frame mounted coil and still nothing. Tested the switch and that seems to be working. Am I missing anything? Im pulling my hair out!!! Anyone else have this situation?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2018, 06:27 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 24
Default

Checked all your grounds?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2018, 06:31 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Jered651 View Post
Checked all your grounds?
pretty sure i checked them all unless one is hiding from me.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-10-2018, 10:49 AM
Weekend Warrior
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 24
Default

did you ohm your new parts out? I have seen bad stators out of the box
Reply With Quote
  #5  
Old 01-10-2018, 04:56 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Default

That I did not do but good idea. Do you happen to know what the ohm reading should be?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2018, 05:00 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Default

One thing that I did notice is that there are 2 in line fuses that come out of the harness on the right side of the ATV. One of which is a circuite breaker and the other one is an in line fuse. The in line fuse looks to be good with no breaks in the element. The other "circuite breaker switch has small round red button plunger style. Would either of those cause a no spark situation?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-11-2018, 12:15 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by snowsrfr11 View Post
I have a 1986 YFM 225 Moto 4 with no spark situation. Replaced stator, pickup coil, CDI and frame mounted coil and still nothing. Tested the switch and that seems to be working. Am I missing anything? Im pulling my hair out!!! Anyone else have this situation?
so I did some resistance testing and here is what I found:

stator : .28 ohms with multimeter set at 20k and 281 set at 2000.

pulsor / pick up : .40 ohms with multimeter set at 20k and 406 set at 2000

ignition coil: 2.3 ohms with multimeter set at 200k (red lead in sparkplug boot and black lead grounded to engine block). .8 ohms with multimeter set at 200k (red lead in primary wire and black lead grounded to block.)

does anyone know if these sound right?

went back and checked out all the grounds and all look good. Checked run / off switch again and that seemed to check out too.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-11-2018, 10:42 AM
Weekend Warrior
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 24
Default

I would just call the Yamaha dealer and ask them usually they will give you the readings. But I buy allot of parts there so they are pretty good to me
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1996 Bear Cat 454 Slow revving Malcolm Nye Arctic Cat 0 09-14-2016 09:39 AM
No spark on 1987 moto 4 225 Clint Reynolds Yamaha 15 04-01-2016 02:25 PM
Honda recon plethora of questions.... Undecisive Honda 14 11-22-2008 12:06 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: