Mule ignition will not turn off - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-03-2013, 09:23 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 8
Default Mule ignition will not turn off

Greetings, Have 2005 610 Mule. Ignition turns on fine, but key will not turn it off. Have tried a friends' ignition module without success. Changed relays and checked most connections and grounds with same problem. Any advice would be appreciated. live on a small Panama Pacific island so no mechanic is nearby. Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-04-2013, 08:21 PM
Pro Rider
 
Join Date: Jun 2010
Location: Notheast Alabama
Posts: 1,295
Default

Turn off? do you mean wont turn off all power light stay on or wont turn off ignition keeps running?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2013, 09:11 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 8
Default Ignition Won't turn off

Hi Papa, Thanks for checking. The lights work as normal with ignition on or off...it's just that the motor will not turn off with the key in off position. I have to choke the motor till it stops. Starts fine, just wants to keep running. Have checked most everything without finding any obvious faults. Any advice? Thanks, Thijs
Reply With Quote
  #4  
Old 11-06-2013, 08:07 PM
Pro Rider
 
Join Date: Jun 2010
Location: Notheast Alabama
Posts: 1,295
Default

Sounds like may have an bad ignition switch! Have tested it out to see if ignition is get the signal to shutoff?Sometime ignition cdi or coils wont shutoff but since you changed out cdi module I would check to see if switch is the problem..Check switch conunity in off postion and than check conunity in on postion to if anything changed.Then get back here with the followup..Good Luck
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2013, 05:52 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 8
Default Mule ignition won't turn off

Hi, Did replace the ignition key module and checked switch circuit but the same problem is occurring. Have not changed rectifier/regulator and am thinking that is perhaps the problem. Will check that circuit today as per the shop manual. Thanks for your time.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-09-2013, 07:48 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Default

I just fixed the exact problem on mine. There is a black wire under the bed that connects to the ignition system. The wire supplies a ground to stop the engine. Remove the cover from the left side of the engine and use a multimeter to check community through the wire. Mine was broken in half.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-13-2013, 05:34 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 8
Default Mule ignition won't turn off

Greetings, Thanks so much for your email. Looking at my wiring diagram, the only black wire from the ignition is the main coil wire...and if that was broken the Mule wouldn't start. I'll pull off the coil and alternator cover and check which wires are available. If you can offer more specifics, I'd appreciate it. By the time I get this fixed, I'll have disassembled most of the car anyhow. Again , thanks for your time and input. Thijs
Reply With Quote
  #8  
Old 11-15-2013, 08:06 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Default

I just sent you an email. I cannot add photos yet, but I did take a photo of the wire I fixed on mine. Just reply. Thank you.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-16-2013, 05:08 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Default

Email sent. Let me know if it helps. The ignition coil is looking for a ground through the ignition switch in the off position to stop the engine.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATV Connection Reviews the 2016 Kawasaki MULE PRO-FX Lineup in Wine Country ManuelCarrillo3 Where to Ride 0 07-27-2015 07:53 PM
2000 Mule 2510 4x4 no fuel to float bowl Aitch Kawasaki 1 07-21-2015 09:40 PM
01 quad runner 500 ignition issues skinnyr6 Suzuki 3 07-12-2015 11:12 AM
Strange TaoTao 150 issues Unzzy66 Chinese Quads 1 07-11-2015 10:01 PM
sportsman 600/700 ignition fix? Jmuddin284 Polaris 3 07-05-2015 05:30 AM


Tags
610 , key , light , mule , power , switch , teryx , turn , wont


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send