Polaris 1999 scrambler problem - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-21-2017, 12:09 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 9
Default Polaris 1999 scrambler problem

So my polaris scrambler 500 runs quite well but I have one issue. Whenever I put it into reverse it makes a somewhat grinding Moise and cuts the engine. Any idea what it is and how to fix it? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-21-2017, 04:41 AM
old polaris tech's Avatar
Polaris ATV Expert
Retired and loving it!
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Texas
Posts: 21,242
Default

Main item that can cut power is the crappy reverse limiter module. You can pull the black wire from it and see if that stops the dying.It also allows you to have full power in reverse without having to push the over ride button.As far as noise ? It may or may not be related to this.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2017, 07:56 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 9
Default

I've discovered that the problem with it was the reverse limiter switch getting stuck? Gave it a jiggle and it stopped cutting. I'm going to do what oldpolaristech recommended and pull the wire out
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send