2003 sportsman 500 over heating - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community

Polaris Discussions about Polaris ATVs.

2003 sportsman 500 over heating

Reply

  #1  
Old 07-23-2018, 12:11 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Feb 2018
Posts: 9
Default 2003 sportsman 500 over heating

Well the fan isnt going on. But works cause i jumped it and it went on. The over heat light comes on after like 5-10 mins of riding. When the light comes on the fan only gets 2.7 volts going to it. Ive read about sensors going bad. But if the sensor was bad wouldn't the light on the dash stay off?
 
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2018, 03:29 PM
stendori's Avatar
Super Quad Patrol
I'm watching you!
Join Date: Jul 2003
Location: central maine
Posts: 14,040
Default

the sensor does strange things and they are known for being the issue. most likely that's the issue with the fan not working. also just check to make sure the radiator isn't plugged with mud as well just to make sure.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2018, 03:35 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Feb 2018
Posts: 9
Default

Originally Posted by stendori View Post
the sensor does strange things and they are known for being the issue. most likely that's the issue with the fan not working. also just check to make sure the radiator isn't plugged with mud as well just to make sure.
I regularly wash it out and drive through water. Ill try a new sensor. But they are pricey
 
Reply With Quote
Reply
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rr-john
Polaris
10
09-21-2011 03:12 PM
steve83070
Utility ATVs
1
03-04-2009 04:44 PM
ctrider
Polaris
5
01-04-2009 11:51 PM
mrbones
Suzuki
4
02-03-2003 09:44 PM
Quadhunter
Polaris
6
06-22-2000 12:16 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: