Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » General Discussion » Technical and How-To Articles
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to ATVConnection Forums!
Welcome to ATVConnection.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the ATVConnection Forums community today!


Reply
  #1  
Old 01-18-2009, 02:35 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default KFX400 idle problem

I've got a 2003 KFX 400

Each time I fire up the quad it will not hold an idle after running it. I pull in the clutch & it dies. After running for maybe an hour it will finally hold an idle.

Yesterday I tried to trouble shoot the problem & noticed the fuel filter isn't hold fuel? I tried priming the system & still trickles slowly in & runs out faster that it runs in (on idle) I pulled the fuel line out on the outbound flow side & the fuel poured out) Not sure if this has anything to do with the problem. There is no real throttle response issues within that hour of running.

But, while 1st running as long as I have the quad running & giving it throttle it runs fine. It's just when I pull in the clutch it dies. Then again after about an hour its running perfect.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-21-2009, 03:21 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default KFX400 idle problem

You guys rock with all your help & tech knowledge. Thanks I'll be sure to be back around this BB
Reply With Quote
  #3  
Old 01-21-2009, 03:28 PM
Scootergptx's Avatar
Jr Administrator
Hired Gun!
"Badges? We don't need no stinkin' badges!"
2011 Just a cooler and a humidor
 
Join Date: Apr 2003
Location: Texas, Dammit!
Posts: 100,289
Default KFX400 idle problem

Well, I got to admit, it has me confused.

But hey, since you aren't coming back around, I'll just keep it to myself.
__________________
__________________

Becoming an adult has to be the dumbest thing I've ever done.
Reply With Quote
Old 01-21-2009, 03:28 PM
Reply

Tags
400, adjust, adjusting, adjustment, idle, idling, issues, kfx, kfx400, ksf, problem, setting, speed, throttle, wont



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On