Baja 50 chinese ATV NO FIRE - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community

Chinese Quads Brands such as Jetmoto, Yamoto, Redcat, V-Bike, Hi Bird, and Kazuma

Baja 50 chinese ATV NO FIRE

Reply

  #1  
Old 09-25-2015, 12:59 PM
Small engine/lawn mower
Thread Starter
Join Date: Sep 2015
Location: Delaware
Posts: 4
Default Baja 50 chinese ATV NO FIRE

I tried to give as much info as possible in the image. please help


<a href="http://s882.photobucket.com/user/Leo_Sweeney/media/Baja%2050%20wiring%20problem_zpssrqehjvt.jpg.html" target="_blank"><img src="http://i882.photobucket.com/albums/ac25/Leo_Sweeney/Baja%2050%20wiring%20problem_zpssrqehjvt.jpg" border="0" alt=" photo Baja 50 wiring problem_zpssrqehjvt.jpg"/></a>
 
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2015, 03:52 PM
Range Rover
Join Date: May 2015
Posts: 156
Default

The first thing to do one these Chinese engines is toss them in the trash... Just kidding, I own several and like them very much.

The real first thing to do when there is no spark is to unplug the wire from the CDI that you have marked BL/W. That is the one in the 2 connector plug nearest the edge of the CDI unit. Do not disconnect any of the other wires. That will require you to remove the wire from the plug but leave the other one in place. That will eliminate all the kill switches and safety switches from the equation.

With the wire disconnected if there is spark it shows that the ignition system is OK and the problem is in the wiring or switches. If there is still no spark it will be the wiring between the stator and CDI or a problem with the CDI, Stator, or pickup coil on the stator.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2015, 05:47 PM
Small engine/lawn mower
Thread Starter
Join Date: Sep 2015
Location: Delaware
Posts: 4
Default

Forgot to mention, NEW CDI and Ignition Swt
 
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2015, 05:49 PM
Small engine/lawn mower
Thread Starter
Join Date: Sep 2015
Location: Delaware
Posts: 4
Default

I had the black/white wire in the 4 pin connector of the cdi unplugged
 
Reply With Quote
  #5  
Old 09-25-2015, 05:58 PM
Small engine/lawn mower
Thread Starter
Join Date: Sep 2015
Location: Delaware
Posts: 4
Default

disconnected other B/w wire and still no fire. Is there a way to test the stator and pick up coil?
 
Reply With Quote
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Impalaman
1) Engine problems..
11
10-14-2015 09:05 PM
akguy31
Chinese Quads
3
09-28-2015 10:04 AM
Chasso
2) Chassis problems..
1
09-19-2015 03:06 AM
Elkaholic
Land, Trail and Environmental Issues
1
09-06-2015 02:44 PM
Jason An Stacy Jones
Utility ATVs
0
09-06-2015 02:25 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Baja 50 chinese ATV NO FIRE


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: