2004.5 polaris sportsman 700 twin efi voltage regulator - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Help With Forum Software! A Place to get Help with the Forum.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-29-2016, 07:58 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 5
Default 2004.5 polaris sportsman 700 twin efi voltage regulator

Can anyone tell me if a 2005 voltage regulator work in my 2004.5 bike. Been looking all over for one for my bike, and cannot find one.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-30-2016, 01:07 AM
old polaris tech's Avatar
Polaris ATV Expert
Retired and loving it!
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Texas
Posts: 22,553
Default

Best I can tell from the Polaris parts list is this is the first year efi in 2004.Considered a 2004.5 model. Regulator shows to be this part number.#4011024. http://www.partzilla.com/parts/detai...P-4011024.html Apparently discontinued and updated by this one and mounting has to be modified. http://www.regulatorrectifier.com/ca...ator-Rectifier
Reply With Quote
  #3  
Old 03-30-2016, 05:34 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 5
Default Voltage regulator

Thanks for the advice Old Polaris Tech. I'm new to Polaris and to this site,the 700 I have only had 58 hrs. on it and 275 miles on it when I bought last Nov. Ran great the first 5 times out ice fishing,then would run 15 or 20 min. then start to run really rough. After cooling down, I did a battery v running check which turned out fine. After running it until it started acting up, I did another v check and the voltages jumped around anywhere from 19v to 29v. I took the volage regulator out and it looked like it had heated up, possibly causing it to fail.I'll order one and let you how it works. Thanks

twood
Reply With Quote
  #4  
Old 04-21-2016, 05:51 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 5
Default Volage regulator

Just put in the new Voltage regulator I found thanks to OPT. The bike (2004.5 polaris 700 EFI) runs great. The only problem I have now,is the tach reading almost always reads 0. Ran it hard with no problems.

Thanks twood
Reply With Quote
  #5  
Old 04-21-2016, 07:49 PM
old polaris tech's Avatar
Polaris ATV Expert
Retired and loving it!
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Texas
Posts: 22,553
Default

Speedo is supposed gets it's signal through the regulator from the stator for rpm,but if not possible with the updated regulator,then small price to pay for it at least charging correctly.You might recheck the wiring to see if you can find if the problem is in the wiring or speedo head..
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voltage Drain? papa hogg scoot Polaris Side by Sides 12 04-02-2016 08:28 PM
2005 polairs 500 4x4 front differential issues thl1222 Introduce Yourself 13 03-27-2016 09:14 AM
09' Kawasaki Bayou 250 brakes not working Msoll13 Kawasaki 9 03-16-2016 08:24 PM
Tach works when cold stops when warm 500sportsman2002 Polaris 2 03-15-2016 08:25 AM
2005 quadsport 50 won't start thru electric starter Boxrusso Suzuki 1 03-03-2016 08:40 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:03 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: