Suzuki Discussions about Suzuki ATVs.

Ltz 400 will not run!

  #1  
Old 03-09-2019, 09:36 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Default Ltz 400 will not run!

I replaced the one way bearing today and went for a ride. The quad died and the starter would not turn over the engine. Anyways I took everything apart and the flywheel nut came off and the flywheel came unpressed I put it back together and now it is trying to start fine. But it wont fire unless I pop start it even then it will only run until my brother stops pulling me and it wont rev up when he does it's like a dead idle and then it dies! I am thinking the fly wheel damaged the stator, but what do you all think? Is there an easy way to check the stator without an ohm reader because I dont have one.
 
  #2  
Old 03-10-2019, 04:25 AM
Extreme Pro Rider
Join Date: Oct 2013
Location: Lancaster England
Posts: 3,727
Default

More likely knocked the pulser coil for the timing on the outside of the flywheel. The gap between coil and flywheel pip is fairly critical, it won't be adjustable, but if the bracket is bent, you may be able to bend it back.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
glit
Suzuki
11
12-10-2010 09:34 PM
XCRacer93
Classifieds, Garage Sale & Swap Shop
0
11-01-2010 07:32 PM
Dolter1
Suzuki
2
08-17-2010 07:12 PM
RaptorOwner
Classifieds, Garage Sale & Swap Shop
2
07-01-2006 03:23 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Ltz 400 will not run!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: