CFMoto Reverse Override - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community



Other Makes Kymco, Joyner, Kubota, Bobcat, Cub Cadet, John Deere, Huskvarna, Kazuma, etc

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-21-2010, 06:07 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Iowa
Posts: 2
Thumbs down CFMoto Reverse Override

I have a 2007 493cc CFMoto engine 7CMAX0.05NFG family motor.

It is in a UTV called a HOSS. We have 4 of them and I need to find out how get ride of, override, add a switch or something to fix this problem.

Right not there is not a switch.

I have contact CFMoto us and CFMoto direct in china. They will not respond to my request. If anyone has knowledge of this motor, please let me know.

Thanks, Brent
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2010, 01:08 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
Default

You will have to replace the CDI. We have an option to replace the standard CDI with a custom one that doesn't cut out.

Unfortunately warning labels can not replace common sense. I have heard about customer backing these things up so fast and then turn the wheel..



I am not sure if CFMOTO has a performance CDI that will help you in this matter. I have the phone number to the sales rep.. IM me if you need it!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-30-2016, 04:02 PM
Weekend Warrior
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 1
Default Need Help with 2008 CF Moto 500 engine in "Panda" UTV

Quote:
Originally Posted by familymanrx1 View Post
I have a 2007 493cc CFMoto engine 7CMAX0.05NFG family motor.

It is in a UTV called a HOSS. We have 4 of them and I need to find out how get ride of, override, add a switch or something to fix this problem.

Right not there is not a switch.

I have contact CFMoto us and CFMoto direct in china. They will not respond to my request. If anyone has knowledge of this motor, please let me know.

Thanks, Brent
I have a 2008 CF Moto 500 in a UTV named "Panda" where I have a warning light on the dash lit up (looks like 2 parantheses with a exclamation point between them) that will not go off! It is on when I start it up, when I accelerate and when I decelerate! Thought that it could be a bad oil level sending unit but my oil level is fine and I cannot find a location for such a unit near the bottom of the block. Thought perhaps it was a bad reverse rev limiter. It is located on the dash below the gas gauge on the right side where there is a high beam light next to the warning hazard light on the newer models (not on mine). Any help would be greatly appreciated. Thanks.
If this is an override indicator light, what does it connect to, so that I can disconnect it?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Polaris Xplorer transmission issues AGAIN. r1pilot83 Utility ATVs 10 04-28-2016 05:18 PM
lt230s has reverse and struggles to go into gear lonerider856 Suzuki 13 10-16-2015 12:43 AM
2000 Xplorer transmission problems AGAIN. r1pilot83 Polaris 9 09-27-2015 07:38 PM
Any first hand input on CFMoto ? caveeagle General Chat 23 09-23-2015 02:25 PM
2008 poalris outlaw 525 HELP poutlaw525 Polaris 1 09-09-2015 03:19 AM


Tags
2007 , 493 , 493cc , america , atv , cc , cf , cfmoto , chinese , engine , heard , hoss , moto , override , reverse , utv


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:44 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: