Polaris Discussions about Polaris ATVs.
Sponsored by:
Sponsored by:

2004 Sportsman 600 twin idle and bog at start

  #1  
Old 05-15-2019, 06:58 AM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: May 2019
Posts: 1
Default 2004 Sportsman 600 twin idle and bog at start

Hey all. New to the site. I have 2 atvs, both Polaris. Having some issues with the newest member. 2004 Sportsman 600 twin. Bought it at auction from an owner I knew. I knew it was rolled and had some things fixed. But the darn thing seems temperamental. On cold startup it will idle ok with choke but when you give it gas, it bogs down and wants to die. It will run ok with the choke on. It does this until it is warmed up. It can take several minutes for this, even during 60* day. Once it is warmed up, it seems to run fine.

I took the cab off and cleaned. Drained gas tank and put new fresh gas in. checked air filter, air box, snorkel. Replaced both plugs. I checked the intake manifold, cant seem to see any leaks.

Any ideas? I read that this particular model has some ignition issues, but I wouldn't think it would be the issue since it runs fine after warm up. Thanks for the help.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dan1724
ATV Racing
0
07-09-2012 12:48 AM
Ragelite
Polaris
7
05-11-2010 01:36 PM
matthewvi
Polaris
0
11-24-2007 10:14 PM
Cowman
Polaris
8
05-16-2003 04:57 AM
UrbanCowboy
Honda
2
12-24-2001 07:47 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2004 Sportsman 600 twin idle and bog at start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: