Suzuki Discussions about Suzuki ATVs.

Lt160 transmission issue.

  #1  
Old 07-01-2015, 01:17 PM
Weekend Warrior
Thread Starter
Join Date: Jun 2015
Posts: 25
Wink Lt160 transmission issue.

Working on a 1989 Suzuki Lt160 quadrunner. I replaced everything in the transmission and it was in neutral when I put the engine back together. Mounted engine in frame and now motor is stuck in reverse. Any Ideas?

Thanks
 
  #2  
Old 07-01-2015, 07:19 PM
Trailblazer
Join Date: May 2014
Posts: 32
Default

The only thing I can think of is the reverse shift shaft is in the wrong position inside the transmission. Did you try to turn the counter shaft sprocket before putting the motor back into the frame.
 
  #3  
Old 07-02-2015, 02:15 AM
Extreme Pro Rider
Join Date: Oct 2013
Location: Lancaster England
Posts: 3,791
Default

I don't know the LT160 but if it has a cable/rod operated linkage like most Suzukis, have you got the external lever on the side of the box on the right spline?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
r1pilot83
Utility ATVs
12
03-31-2018 04:55 PM
shimanok2
Buying an ATV
94
01-29-2016 07:37 PM
r1pilot83
Polaris
9
09-27-2015 07:38 PM
WilliamBos
Polaris
2
09-22-2015 04:07 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Lt160 transmission issue.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: